BEAUTY GUIDE

GUIDE: Alt du skal vide, når du skal vaske dine makeupbørster

8. september 2017

Hej stjerner! Idag snakker vi om makeupbørster!

Efter et stykke tid er ens makeupbørste rimelig klamme, hvis man ikke vasker dem. Jeg var i starten super i tvivl, om hvordan, og hvor tit osv. Så her er en guide til hvordan du holder dine børster lækre!

Sæbe eller bare vand?

For at vaske dem kan jeg så bare gøre dem våde? Eller skal jeg bare bruge noget håndsæbe?

Du skal bruge sæbe til børster for at få dem rene. Du kan købe en færdig lavet eller lave din egen. Der er en lille opskrift længere nede på siden❤️

Produkter?

Man kan få tons vis af produkter til at vaske børster med. Nogle er mega dyre, og andre koster ikke specielt meget. Du kan som det første prøve at vaske dine børster med en hjemmelavet børste rens. Denne her virker for mig:

Lav en blanding af shampoo, olivenolie, hånddisenfiktion (uden duft) og makeupfjerner. Dyp den fugtige børstes spidser i blandingen, og kør børsten lidt rundt i hånden. Skyl børsten mens du stadig nulre den lidt mellem fingrene.

Det var hvad jeg ligsom startede med, da jeg ikke brugte dem hver dag. Så begyndte jeg at bruge børsterne oftere og derfor skal de jo så også vaskes oftere. Da det er en smule besværligt hver uge at skulle til at lave en blandning først, købte jeg en sæbe.

Jeg kom også altid til at bruge for meget olie, så de blev fedtede. Så pas på med olien!

Så købte jeg så en færdigblandet sæbe. Den her fra real techniques.

Det er også den jeg bruger nu, og jeg synes den virker fint. Du kan købe den her

Hvornår?

Hvor tit du skal vaske dem, afhænger selvfølgelig af hvor tit du bruger dem. Bruger du dem hver dag, vil jeg anbefale at du vasker de børster som du bruger mest en gang om ugen. Med det mener jeg de børster som du bruger til hverdag. Jeg bruger ikke alle mine børster hver dag. Der er ca. 3 børster som er pretty klamme efter en uge. Hvis ikke du bruger dem hver dag, er det hvor meget du ellers bruger dem. Et par gange om ugen? En gang om måneden. Du kan mærke på dine børster når de har brug for at blive vasket, men prøv at gøre det ofte.

Mine sidste tips

Det kan være at du har hørt det her før, men jeg siger det igen for det er super vigtigt. Når du har vasket børsterne, skal du ligge dem til at tørre med hovedet ned af. For at gøre det, kan du rulle et håndklæde og lægge dem på skrå.

Grunden til at du skal gøre dette, er på grund af limen. Limen der holder hårene fast til håndtaget. Hvis du lader dem tørre den anden vej, løber vandet ned og opløser limen, og det gør at børsterne ikke holder lige så længe. Så husk at lægge dem sådan her.

Mange tak for at læse dette. Jeg håber du kunne bruge mine tips. Ha´det fantastisk!

 • Reply
  Cecilie du kender mig fra snap
  16. september 2017 at 19:04

  Mega fed blog ❤ håber at vi kan få Streaks ❤??

  • Reply
   Cecilie du kender mig fra snap
   16. september 2017 at 19:05

   Love you so so so so so so much❤?❤

  • Reply
   Tilde Bigum
   16. september 2017 at 19:46

   Mange tak!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.