GUIDE LIFEHACK LIFESTYLE

Problemer med at fremlægge foran klassen?

19. maj 2019

Bliver du nervøs når du skal præsentere foran klassen? Det behøver du slet ikke være. Her er mine tips til mindre nervøsitet, og en bedre fremlæggelse.

Først og fremmest en lille “powertalk”.

Det er vigtigt at du dybt nede i maven ved, at du godt kan det her.

Nu skal du ikke sige at du ikke kan, for det ved vi begge to godt at du kan. Du er pisse sej, og du kan sagtens, ligefrem OWNE, din fremlæggelse.

Okay, nu har vi styr på det. Lad os komme igang.

Jeg har delt mine tips op i de forskellige dele af din process.

Når du laver din præsentation:
Step 1:

Vælg et emne som du er passioneret om. Du har ikke altid mulighed for selv at vælge, det ved jeg godt, men når du har; vælg noget du finder interessant! På den måde vil din fremlæggelse blive bedre, fordi du taler fra hjertet. (Ja, mega cheesy)

Step 2:

Lav en powerpoint som du er stolt af, og sørg for at du også er stolt af det du siger. Det udstråler fra dig, om du er stolt af materialet eller ej, og det giver bedre karakter hvis du er;)

Step 3:

Pas på med talekort! Det er rigtig fint at støtte sig til nogle papier under fremlæggelsen, men lad nu hver med at skrive lange komplicerede sætninger. Skriv små korte sætninger og stikord, og forklar resten. Det er laaangt bedre at du forklare med dine egne ord, fremfor at læse op fra et papir!

Op til din præsentation:
Step 1:

Øv din fremlæggelse mange gange! Foran spejlet, foran din veninde, inden du går i seng, øv, øv, øv. Jo flere gange du øver, jo mere har du styr på hvad du skal sige.

Step 2:

Læs opgavebeskrivelsen igennem, og sørg for at du har alt med.

Step 3:

Det er vigtig hvordan du har det, lige optil din præsentation. Sørg for at hvile i dig selv, og find din selvtillid frem.

Mit bedste tip er at høre musik lige inden. Find din powerplayliste frem, og lyt til den, mens du cykler til skole, i frikvarteret inden, eller mens du spiser frokost.

Find min på spotify, jeg er Tilde Bigum;)

Under din præsentation:
Step 1:

Undskyld ALDRIG for at din fremlæggelse er dårlig på forhånd! Det giver det værste indtryk nogensinde, og er det dummeste du kan gøre. Det er fristende, hvis du ikke er tilfreds med din præsentation, men hold hovedet højt og præsenter med stolthed!

Step 2:

Tal tydeligt og langsomt, så hele klassen og din lærer forstår hvad du siger.

Step 3:

Pas på med at læse op. Træk vejret en ekstra gang, og sig tingene med dine egne ord.

Efter din præsentation:
Step 1:

Vær tilfreds over det du lige har lavet. Lad hver med at ærgre dig over hvad der kunne være gået bedre. Træk vejret, du mega sej.

Step 2:

Tag imod den feedback du får fra din lærer. Skriv eventuelt noter, og tag den seriøst. Det er vejen til en bedre karakter næste gang!

 

Jeg håber at du kan bruge det her til noget.

Synes du det er svært at fremlægge?

Indtil næste gang

XOXO

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.