MIN DAGBOG TANKER

Mit hår er lilla (okay pink). #Upsi. JK, det bedste jeg længe har gjort

2. august 2019
En fortælling om mine usikkerheder, og min inderlige drøm om at være en havfrue

Mit hår er lilla. Og jeg fortryder intet. Her er historien:

Min yndlings prinsesse var Ariel

Vi har alle en yndlings disney prinsesse, (don’t lie. Det har du også!). I mit tilfælde, var min yndlings, Den Lille Havfrue, Ariel.

Når jeg tænker over det, er det ikke engang hendes historie jeg var så fascineret af. Det en fin historie, don’t get me wrong, men de andre historier er bedre.

Ariel er en havfrue. Hun møder en prins 1 gang, og sætter derefter alt på spil for at være sammen med ham. Hun kender ham ikke engang! Forråder familien, hendes venner og hendes folk, for en prins HUN HAR MØDT 1 GANG!

Så er jeg mere fan af Skønheden og udyret, hvor Belle beviser at skønhed kommer indefra, og at vi ikke skal “judge a book by it’s cover”. Eller hvad med Mulan der nedbryder kønsroller? Eller Tiana fra Prinsessen og frøen der går imod alle ods, for at forfølge sin drøm om at åbne en restaurant? Nope jeg vælger en tam kærligheds historie.

I virkeligheden var jeg fascineret Ariels verden under vand, havfruers magiske evner, og hendes røde hår. Siden da er jeg vokset op, med bøger, film og tv-serier. Og som 8 årig ville jeg give min højre arm for at være en havfrue, en fe, eller en troldkvinde. Still kinda feel that way. Og det mindst magiske jeg kan komme i tanke om, er leverpostejsfarvet hår. Så missionen var lagt. Farvet hår.

Som 8 årig kan jeg selvfølgelig ikke farve mit hår. Jeg ville sikkert gerne, jeg tænker ikke at min mor var enig. Så jeg havde en paryk med glimmer.

Da jeg blev ældre forsvandt missionen:

Men da jeg blev ældre, blev jeg usikker på mig selv og mine meninger. Jeg kunne ikke drømme om at mene noget andet end dem omkring mig, eller se ud på en anden måde. Jeg blendede bare ind sammen med alle andre. Mit hår var i forvejen noget der skildte sig “for meget ud” grundet mine krøller, og mit hårs meget underlige tekstur. Jeg ligner en skuresvamp?

Største ønske var at have fladt, glat, mørkebrunt hår, som passede sig selv. Guess what did not happen?

Jeg ved ikke hvad der ændrede sig, eller hvad der slog klik. Men jeg begyndte at gå i det tøj jeg gerne selv ville, købe de sko jeg selv kunne lide, og lægge den makeup jeg helst ville have.

Missionen er  back on track:

Det gik op for mig at hvis jeg gerne ville helt på plads i mine egne valg, kunne den hårfarve være en idé. And here I am. Med det Lilla hår jeg så gerne ville have.

Fordi det er hjemmefarve, og det er første gang jeg farver hår, eksperimentere jeg stadig med farven. Lidt mere blå, lidt mere pink, lidt frem og tilbage. Jeg har ikke endnu noget godt billede af mit hår, men jeg lover at opdatere jer, når jeg har ramt min ønskede farve, og når jeg har taget et rigtigt billede med mit kamera. Jeg arbejder på det.;)

Hey. Tilde fra fremtiden kommer lige ind her. Mit hår er faded til lyserød. Her er et billede:
Jeg ville lyve hvis jeg sagde at jeg ikke har mine usikkerheder:

Mit hår er klart et boost til selvsikkerhed, men jeg er ikke i mål endnu. Jeg er stadig på vej imod et sted hvor jeg er komplet ligeglad med at andre synes at mit tøj er grimt, og at mit hår er for meget, eller at jeg klæder mig 5 år yngre end jeg er. Men mit hår er en reminder om at mit hår er mit hår. Mit klædeskab er mit skab og jeg kan fylde det med hvad jeg vil.

Lad dettte være en inspiration. Er der noget du gerne vil, men er du bange for hvad folk vil sige? Gør det alligevel. YOU CAN DO IT.

Hvem er din yndlings disney prinsesse? Jeg er oprigtigt interesseret.

Indtil næste gang

XOXO

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.